Suldrup Jættestue

SULDRUP, MIDTHIMMERLAND. Koncertdato 2018 følger snarest.

Kom med ind i den velbevarede jættestue og hør en musikalsk fortælling fra de ældste tider.
I den omkring 5.200 år gamle stenbygning bringer jeg vores forfædre til live i nye sange og foredrag. Mød neandertalerne, rensdyrjægerne, fiskerdrengene, urokserne, åndemanerne, pigen fra Ertebølle, pottekonen, flinthuggerne, jættestuebyggerne m.fl.
Sangene tager afsæt i de arkæologiske fund, forskernes fortolkninger og min indlevelse i stenaldermenneskenes liv og hverdag.


Stenshøj i Suldrup bliver ofte kaldt for Suldrup jættestuen. Den er speciel, fordi den har et lille bi-kammer og tillige en delvis synlig randstenskæde. Og så ligger den lige i centrum af byen, lige bagved Brugsen. Foto: Hanne Methling.

Der er to koncerter at vælge imellem, hver varer ca. 1:30.
Kl. 13:00 – JÆGERSTENALDER
Hør om neandertalernes møde med Homo sapiens. Følg rensdyrjægerne på tundraen efter istiden. Landet springer langsomt i skov og her møder vi Maglemose-jægerne på deres sommerboplads og på uroksejagt. Hør om Kongemose- og Ertebøllefolkets liv ved kysterne og fjordene. Frem til jægernes møde med bønderne sydpå.
Kl. 15:00 – BONDESTENALDER
Den tidlige bondekultur har præget landskabet med storstilet byggeri af langhøje, dysser og jættestuer. Hør hvordan, vi tror, de byggede dem. Mød åndemanersken, og pottekonen der fremstiller et offerkar. Følg med flinthuggerne ned i flintminen. Og med klanen, der må flytte efter ny jord at dyrke. Hør om de gådefulde stendyngegrave og om yamnaia-folkets indvandring.

Arrangementet henvender sig til voksne, unge og store børn.


Stenshøjs kammer. Foto: Hanne Methling.

Kammeret er 7,5 m langt, 2 m bredt og 1, 5 – 2 m højt. Indgangen er ikke overdækket og derfor ganske nem at komme ind af.

Under koncerten er der underlag at sidde på og lys fra lygter i jættestuen, men du opfordres til at gøre dig det mageligt og tage en klapstol med og lunt tøj på.

Entré pr. koncert: Voksne 60 kr. Børn under 16 år: 30 kr.
Forsalg
 på tlf.: 30826013, evt. sms. Eller mail: hannemethling@hotmail.com.
Først til mølle ved betaling. Der kan være 15 tilhørere i jættestuen ad gangen.
Mere information på tlf.: 30826013

Find vej: Stensgade 8, 9541 Suldrup. Ligger bagved Brugsen. Offentlig transport: Bus 52
Google Maps: 56.848552, 9.698771

Et kig ind i Stenshøjs bikammer.

   
Stenshøjs indgang, udefra og indefra. Fotos: Hanne Methling.